Smetanová náplň s chřestem do slaného pečiva se sýrem Feta
Suroviny
- 200 g Chřest bílý
- 150 g Sýr Feta
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 kávová lžička Máta
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 92.1 mg
- Draslík 227.3 mg
- Vláknina 1180 mg
- Vitamín A 1180 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme chřest v osolené vodě s kostkou cukru.
-
2
Chřest nakrájíme na malé kousky. Ve smetaně rozmícháme
-
3
lžičku křenové pasty, vejce, na drobné kousky nakrájnou šalotku, rozetřené stroužky česneku a sušenou nebo čerstvou, nadrobno nasekanou petrželku, bazalku a oregáno. Do této směsi vmícháme kousky vařeného chřestu a sýr Feta.