Rýžový fazolový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 150 g Fazole
  • 50 g Arašídy
  • 3 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.125 l Vývar zeleninový
  • 0.125 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 595.1 mg
  • Vláknina 9388.5 mg
  • Vitamín A 9388.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme v dvojnásobném množství osolené vody cca 15 minut.

  • 2

    Než se rýže uvaří, očistíme jarní cibule a nakrájíme je na kolečka, arašídy a petrželku nasekáme nahrubo. Omytou salátovou okurku nastrouháme na tenké plátky.

  • 3

    Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme fazole a vše krátce podusíme. Pak přilijeme zeleninový vývar a bílé víno, podle chuti přidáme kmín a necháme vařit cca 15 minut, než se vyvaří tekutina. Mírně vychladlou směs osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Přidáme rýži, nasekané arašídy a petrželku.

  • 4

    Porce salátu na talíři ozdobíme plátky okurky.

Komentáře k receptu