Rýžový fazolový salát
Suroviny
- 150 g Rýže dlouhozrnná
- 150 g Fazole
- 50 g Arašídy
- 3 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Kmín mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 0.125 l Vývar zeleninový
- 0.125 l Víno bílé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 22 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 595.1 mg
- Vláknina 9388.5 mg
- Vitamín A 9388.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vaříme v dvojnásobném množství osolené vody cca 15 minut.
-
2
Než se rýže uvaří, očistíme jarní cibule a nakrájíme je na kolečka, arašídy a petrželku nasekáme nahrubo. Omytou salátovou okurku nastrouháme na tenké plátky.
-
3
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme fazole a vše krátce podusíme. Pak přilijeme zeleninový vývar a bílé víno, podle chuti přidáme kmín a necháme vařit cca 15 minut, než se vyvaří tekutina. Mírně vychladlou směs osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Přidáme rýži, nasekané arašídy a petrželku.
-
4
Porce salátu na talíři ozdobíme plátky okurky.