Jarní tagliatelle se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 12 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 10.9 mg
- Draslík 696.8 mg
- Vláknina 14194 mg
- Vitamín A 14194 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
-
2
V průběhu vaření těstovin nakrájíme plátky slaniny a očistíme cibulky, ponecháme jim pouze malou část zelené natě.
-
3
Slaninu a cibulky smažíme na oleji asi 4 minuty dozlatova, průběžně promícháváme. Poprášíme je moukou a ještě asi minutu mícháme.
-
4
Přilijeme vývar a víno a mícháme, až se omáčka začne vařit a mírně zhoustne. Potom do ní vložíme hrášek a vaříme asi 5 minut, až cibulky změknou. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.