Špagety s česnekem a rajčaty
Suroviny
- 500 g Špagety
- 25 g Petržel - nať
- 10 g Chilli paprička sušená
- 800 g Passata (drcená rajčata)
- 30 g Ančovičky konzervované
- 50 g Olivy černé
- 35 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kapary
- 0.16 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 5 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 9.9 mg
- Draslík 142.7 mg
- Vláknina 7624 mg
- Vitamín A 7624 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
-
2
V průběhu vaření těstovin smažíme asi minutu při střední teplotě na oleji drcený česnek, nasekanou petrželku a rozdrcené chilli papričky. Průběžně promícháváme.
-
3
Přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs za občasného zamíchání mírně vaříme asi 5 minut.
-
4
Do směsi vmícháme kapary, ančovičky a olivy a ještě 5 minut povaříme. Průběžně promícháváme. Omáčku dochutíme pepřem a solí a promícháme ji s těstovinami tak, aby těstoviny rovnoměrně obalila. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme parmezánem a servírujeme.