Salát s ředkvičkami a okurkou
Suroviny
- 10 ks Ředkvička
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 8 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 408.1 mg
- Vláknina 5044.8 mg
- Vitamín A 5044.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové listy opláchneme ve studené vodě, vodu setřeme, listy natrháme. Ředkvičky a okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku přepůlíme na délku, zbavíme semen, omyjeme, jemně nakrájíme. Na tvrdo uvařená oloupaná vejce nakrájíme na osminky.
-
2
Na zálivku rozmícháme vinný bílý a balzamicový ocet, přidáme hořčici, pepř a sůl, metlou přišleháme postupně olivový olej.
-
3
Natrhané salátové listy a nakrájené ředkvičky, okurku i papriku promícháme se zálivkou. Salát na talíři obložíme vejci.