Fusilli se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1087 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 171.6 mg
- Vláknina 12202.5 mg
- Vitamín A 12202.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
-
2
V průběhu vaření těstovin, odkrojíme z plátků slaniny kůži, slaninu nasekáme na plátky a smažíme je na pánvi dozlatova.
-
3
V misce smícháme nakrájené černé olivy, citronovou šťávu, citronovou kůru, olivový olej, najemno nakrájenou petrželku a anglickou slaninu. Směs opatrně promícháme s těstovinami. Jednotlivé porce posypeme pepřem a ozdobíme snítkami bazalky.