Fusilli se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 150 g Anglická slanina
  • 125 g Olivy černé
  • 15 g Citronová kůra
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1087 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 171.6 mg
  • Vláknina 12202.5 mg
  • Vitamín A 12202.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin, odkrojíme z plátků slaniny kůži, slaninu nasekáme na plátky a smažíme je na pánvi dozlatova.

  • 3

    V misce smícháme nakrájené černé olivy, citronovou šťávu, citronovou kůru, olivový olej, najemno nakrájenou petrželku a anglickou slaninu. Směs opatrně promícháme s těstovinami. Jednotlivé porce posypeme pepřem a ozdobíme snítkami bazalky.

Komentáře k receptu