Farfalle s pečenými paprikami
Suroviny
- 80 g Paprika červená
- 80 g Paprika zelená
- 80 g Paprika žlutá
- 60 g Ančovička - filety
- 3 g Pepř černý mletý
- 500 g Těstoviny Farfalle
- 10 g Petržel - nať
- 5 g Sůl
- 80 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar zeleninový
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 6 g
- Sodík 804 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 10.1 mg
- Draslík 314.9 mg
- Vláknina 11217.5 mg
- Vitamín A 11217.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme troubu na 220 °C. Papriky pečeme, až slupka ztmavne. Potom papriky vyjmeme z grilu a zakryjeme vlhkým ubrouskem, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Drcený česnek a proužky ančoviček smažíme 2-3 minuty na malém ohni na oleji, přidáme nudličky paprik, drcený pepř a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme 5 minut. Vmícháme vývar a rajčatový protlak a vaříme 10 minut.
-
3
Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Přidáme omáčku a důkladně promícháme. Vmícháme čerstvou petrželku, podle chuti přisolíme a upravíme na talíře.