Farfalle s pečenými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Paprika červená
  • 80 g Paprika zelená
  • 80 g Paprika žlutá
  • 60 g Ančovička - filety
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 80 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 10.1 mg
  • Draslík 314.9 mg
  • Vláknina 11217.5 mg
  • Vitamín A 11217.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme troubu na 220 °C. Papriky pečeme, až slupka ztmavne. Potom papriky vyjmeme z grilu a zakryjeme vlhkým ubrouskem, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Drcený česnek a proužky ančoviček smažíme 2-3 minuty na malém ohni na oleji, přidáme nudličky paprik, drcený pepř a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme 5 minut. Vmícháme vývar a rajčatový protlak a vaříme 10 minut.

  • 3

    Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Přidáme omáčku a důkladně promícháme. Vmícháme čerstvou petrželku, podle chuti přisolíme a upravíme na talíře.

Komentáře k receptu