Štovíková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 22 g
- Sodík 944 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 282.5 mg
- Draslík 715.5 mg
- Vláknina 4186.7 mg
- Vitamín A 4186.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 530.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Mezitím opereme šťovík, nakrájíme na malé kousky a vhodíme do vroucí vody na 1 minutu, zcedíme a necháme okapat. Přendáme na pánev s rozpuštěným máslem a necháme na mírném ohni podusit, až změkne. Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim změklý šťovík a v hrnci vše rozmačkáme na kaši. V jiném hrnci svaříme mléko, přilijeme horký vývar, za stálého míchání přidáváme kaši z brambor a šťovíku. Osolíme, opepříme a na mírném ohni povaříme 10 minut za občasného míchání. Odstavíme, vmícháme rozkvedlané žloutky a zakysanou smetanu a hned podáváme.