Domácí vaječné nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 4 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 64.6 mg
- Draslík 19.4 mg
- Vláknina 1320 mg
- Vitamín A 1320 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál nasypeme hrubou mouku, uděláme do ni důlek, do kterého rozklepneme vajíčko a přidáme vlahé máslo. Pomocí vidličky těsto začneme mísit, pak rukama vypracujeme vláčné těsto. Vál poprášíme zbylou moukou (10 g), válečkem vyválíme tenký plát (do 1 mm) a necháme ho proschnout na čisté utěrce nebo plátně. Při prosychání těsto otočíme. Sušíme při pokojové teplotě asi 20-30 minut.
-
2
Z placky nakrájíme stejně široké pláty (6-8 mm), poskládáme je na sebe a širokým ostrým nožem nakrájíme napříč tenké nudličky, které rozložíme na utěrce, aby se neslepily. Necháme je proschnout 2-3 minuty a pak je zaváříme do polévky.
-
3
Domácí nudle vaříme v polévce 2-3 minuty.