Beránek bez tuku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Rozinky tmavé
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 156.3 mg
  • Draslík 130.1 mg
  • Vláknina 3049.5 mg
  • Vitamín A 3049.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky třeme s cukrem do pěny. Po lžících přidáme vroucí vodu, potom mouku smíchanou s práškem do pečiva, přisypeme citronovou kůru a mleté ořechy. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a vanilkový cukr.

  • 2

    Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do míst, kde jsou oči a čumáček, vmáčkneme rozinky. Vlijeme těsto, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a beránka pečeme 45-50 minut.

  • 3

    Upečeného beránka vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu