Beránek bez tuku
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
- 100 g Ořechy vlašské
- 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 5 ks Vejce slepičí
- 3 ks Rozinky tmavé
- 1 ks Cukr vanilka
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 14 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 156.3 mg
- Draslík 130.1 mg
- Vláknina 3049.5 mg
- Vitamín A 3049.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky třeme s cukrem do pěny. Po lžících přidáme vroucí vodu, potom mouku smíchanou s práškem do pečiva, přisypeme citronovou kůru a mleté ořechy. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a vanilkový cukr.
-
2
Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do míst, kde jsou oči a čumáček, vmáčkneme rozinky. Vlijeme těsto, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a beránka pečeme 45-50 minut.
-
3
Upečeného beránka vyklopíme z formy a necháme vychladnout.