Pečené hovězí nudličky s kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 130 g Slanina vepřová
  • 700 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 138.1 mg
  • Draslík 175.9 mg
  • Vláknina 2536.5 mg
  • Vitamín A 2536.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na střední nudličky, cibuli a slaninu na kostičky, stroužek česneku na plátky.

  • 2

    Maso orestujeme na oleji, osolíme a děrovanou naběračkou vyjmeme na talíř. Ve výpeku zpěníme cibuli se slaninou, zaprášíme moukou, orestujeme, rozmícháme s pivem dohladka a alespoň patnáct minut povaříme. Do omáčky vložíme zpět maso, přidáme koření, přilijeme ocet a pod poklicí v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu