Pečené hovězí nudličky s kořením
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
- 130 g Slanina vepřová
- 700 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 2 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Ocet jablečný
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 25 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 138.1 mg
- Draslík 175.9 mg
- Vláknina 2536.5 mg
- Vitamín A 2536.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na střední nudličky, cibuli a slaninu na kostičky, stroužek česneku na plátky.
-
2
Maso orestujeme na oleji, osolíme a děrovanou naběračkou vyjmeme na talíř. Ve výpeku zpěníme cibuli se slaninou, zaprášíme moukou, orestujeme, rozmícháme s pivem dohladka a alespoň patnáct minut povaříme. Do omáčky vložíme zpět maso, přidáme koření, přilijeme ocet a pod poklicí v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké.