Vafle s třešňovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Cukr moučkový
  • 200 g Jogurt bílý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Kompot třešňový
  • 400 g Lučina delikátní smetanová
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 197.8 mg
  • Draslík 284.2 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešňový kompot slijeme, dáme zvlášť šťávu a třešně. Do misky vložíme 400 g lučiny, jogurt, 2 lžíce cukru, přilijeme třešňovou šťávu a šlehačem vyšleháme krém.

  • 2

    Do druhé misky rozklepneme vejce, šlehačem rozšleháme, přidáme lučinu, přisypeme mouku, cukr a přilijeme mléko. Vyšleháme těsto.

  • 3

    Vaflovač potřeme kouskem másla a postupně upečeme jednotlivé vafle.

  • 4

    Na talířky rozdělíme vafle, potřeme je krémem a ozdobíme třešněmi.

Komentáře k receptu