Vafle s třešňovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 28 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 197.8 mg
- Draslík 284.2 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešňový kompot slijeme, dáme zvlášť šťávu a třešně. Do misky vložíme 400 g lučiny, jogurt, 2 lžíce cukru, přilijeme třešňovou šťávu a šlehačem vyšleháme krém.
-
2
Do druhé misky rozklepneme vejce, šlehačem rozšleháme, přidáme lučinu, přisypeme mouku, cukr a přilijeme mléko. Vyšleháme těsto.
-
3
Vaflovač potřeme kouskem másla a postupně upečeme jednotlivé vafle.
-
4
Na talířky rozdělíme vafle, potřeme je krémem a ozdobíme třešněmi.