Zapečené canneloni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pórek
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Oregano sušené
  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 300 g Canneloni
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1432 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 390 mg
  • Vláknina 5772.5 mg
  • Vitamín A 5772.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek nakrájíme nahrubo, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Vložíme do misky, přisypeme pepř, promícháme a pórkem naplníme canneloni.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přilijeme rajčatový protlak, nakládaná rajčata bez nálevu, osolíme, opepříme, přidáme oregano a podusíme 5 minut.

  • 3

    Do pekáčku nalijeme rajčatovou omáčku, do ní vyskládáme canneloni, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 12 až 15 minut.

Komentáře k receptu