Gumbo kuřecí po cajunsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 90 g Rýže dlouhozrnná
  • 225 g Okra - Ibišek jedlý
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1199 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 914 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 332 mg
  • Draslík 1294.1 mg
  • Vláknina 10373.5 mg
  • Vitamín A 10373.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej ve velké pánvi a osmahneme dozlatova kuřecí stehýnka. Poté je vyndáme z pánve.

  • 2

    Do pánve dáme pokrájenou cibuli, celer, pepř a minutu smažíme. Vylijeme přebytečný olej. Přidáme rýži a smažíme minutu. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pokrájím okru a chilli papričku, přidáme vše do pánve s rajčatovým protlakem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Vrátíme do pánve kuřecí stehna, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Občas zamícháme.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu