Gumbo kuřecí po cajunsku
Suroviny
- 90 g Rýže dlouhozrnná
- 225 g Okra - Ibišek jedlý
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Celer - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 dl Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1199 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 55 g
- Sodík 914 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 332 mg
- Draslík 1294.1 mg
- Vláknina 10373.5 mg
- Vitamín A 10373.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.8 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej ve velké pánvi a osmahneme dozlatova kuřecí stehýnka. Poté je vyndáme z pánve.
-
2
Do pánve dáme pokrájenou cibuli, celer, pepř a minutu smažíme. Vylijeme přebytečný olej. Přidáme rýži a smažíme minutu. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pokrájím okru a chilli papričku, přidáme vše do pánve s rajčatovým protlakem, osolíme a opepříme.
-
3
Vrátíme do pánve kuřecí stehna, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Občas zamícháme.
-
4
Podáváme teplé.