Na vermutu kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 400 g Artyčoky
  • 125 g Hroznové víno
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Dolin - Vermouth
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 1118 mg
  • Vláknina 11870.2 mg
  • Vitamín A 11870.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V teflonové pánvi osmahneme na sucho 3 minuty porce kuřete. Vytřeme pánev, vlijeme do ní vermut a vývar. Přivedeme k varu a přidáme pokrájenou cibulku a porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a vaříme 35 minut. Osolíme, opepříme, přidáme rozpůlené artyčoky a bobule hroznového vína a prohříváme 3 minuty.

  • 2

    Vmícháme směs vody a solamylu a povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu