Kuře vykostěné s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 983 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 66 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 337.1 mg
- Draslík 774.9 mg
- Vláknina 1160.5 mg
- Vitamín A 1160.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostíme kuře. Zlomíme klouby stehýnek a ohneme je dolů. Kuře otevřeme vespod, po obou stranách přeřízneme páteř tak, abychom nepoškodili kůži. Vyndáme páteř a zahodíme. Odstraníme žebra a odřízneme z nich zbytky masa.
-
2
Maso seškrábeme z obou stehýnek a v kloubu stehýnka přeřízneme. Kosti uschováme na kuřecí vývar.
-
3
Kuře položíme hřbetem dolů a pokryjeme mortadelou, aby lehce přesahovala.
-
4
Do mísy dáme parmezán, strouhanku, rozetřený česnek, sůl, pepř, bazalku a vše promícháme. Přidáme vejce, aby se smě spojila. Naplníme směsí kuře, přehneme maso přes nádivku a převážeme celé kuře nití.
-
5
Kuře dáme do pekáče a potřeme olivovým olejem. Pečeme 90 minut v předehřáté troubě.
-
6
Můžeme podávat horké nebo studené.