Kuřecí zlaté rizoto
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 350 g Rýže arborio
- 200 g Kukuřice cukrová
- 60 g Arašídy loupané pražené solené
- 60 g Sýr Parmezán
- 400 g Kuřecí prsa
- 1 ks Pórek
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 1.5 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1179 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1614 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 78.7 mg
- Draslík 737.1 mg
- Vláknina 5505.7 mg
- Vitamín A 5505.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo a olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme pokrájenou papriku a pórek, pokrájená kuřecí prsa a osmahneme do zlatohněda.
-
2
Přidáme arborio a smažíme dvě minuty. Přidáme sůl, pepř a blizny šafránu. Přiléváme kuřecí vývar a vše vaříme za občasného míchání 20 minut. Nenecháme rizoto bez tekutiny, raději přidáme více vývaru.
-
3
Přidáme kukuřici, parmezán, arašídy a podáváme horké.