Květáková polévka se žloutky a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1209 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 224.4 mg
- Draslík 425.6 mg
- Vláknina 3333.3 mg
- Vitamín A 3333.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák opereme, rozdělíme na malinké růžičky, košťál nastrouháme. Zalijeme hovězím vývarem a uvaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do odstavené polévky. Polévku potom osolíme a znovu povaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky a vše zalijeme vroucím květákovým vývarem. Zamícháme a ihned podáváme.