Kořeněné nudle se zeleninou
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
- 100 g Mrkev kořen
- 20 g Kari koření
- 20 g Zázvor celý
- 100 g Cibulka jarní
- 100 g Paprika červená
- 120 g Fazolové klíčky
- 120 g Hrachové lusky
- 250 g Nudle vlasové
- 10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
- 20 ml Olej olivový
- 40 ml Omáčka sójová
- 150 ml Vývar drůbeží
- 20 ml Olej sezamový
- 20 ml Víno rýžové čínské
- 1 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 47 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 269.8 mg
- Vláknina 7708.3 mg
- Vitamín A 7708.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlasové nudle namočíme na 20 minut do horké vody, aby změkly, scedíme a necháme okapat.
-
2
Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájený česnek, zázvor a jarní cibulku, opékáme, až zelenina začne vonět. Přidáme kari, cibuli na kolečka, proužky mrkve a papriky a za občasného promíchání opékáme asi 4 minuty, dokud zelenina nezačne měknout. V misce smícháme vývar, sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, rýžové víno a škrob. Směs vlijeme na pánev a přivedeme k varu na 2 minuty. Přihodíme hrachové lusky, fazolové klíčky a nudle a směs asi 2 minuty prohříváme, aby byla horká. Rozdělíme do misek a servírujeme.