Hovězí vývar s houbovým kapáním
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 9 g
- Sodík 733 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 78.6 mg
- Vláknina 741.3 mg
- Vitamín A 741.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
-
2
Omytou petrželku kudrnku si pokrájíme nadrobno.
-
3
V pánvi na rozpuštěném másle houby podusíme ve vlastní šťávě. Když jsou téměř bez vody a začínají se smažit, tak je pokrájíme nadrobno. Dáme je do misky a smícháme je s vejci, hladkou moukou, solí, pepřem a vymícháme si těstíčko, které nesmí být velmi husté, musí kapat.
-
4
Přivedeme k varu 1 litr hovězího bujonu a přes vidličku těstíčko kapeme do polévky.
-
5
Necháme přejít varem, přimícháme petrželku a podáváme.