Hovězí vývar s houbovým kapáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Bujón natur hovězí
  • 0.5 šálek Houby čerstvé
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 78.6 mg
  • Vláknina 741.3 mg
  • Vitamín A 741.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Omytou petrželku kudrnku si pokrájíme nadrobno.

  • 3

    V pánvi na rozpuštěném másle houby podusíme ve vlastní šťávě. Když jsou téměř bez vody a začínají se smažit, tak je pokrájíme nadrobno. Dáme je do misky a smícháme je s vejci, hladkou moukou, solí, pepřem a vymícháme si těstíčko, které nesmí být velmi husté, musí kapat.

  • 4

    Přivedeme k varu 1 litr hovězího bujonu a přes vidličku těstíčko kapeme do polévky.

  • 5

    Necháme přejít varem, přimícháme petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu