Frikasé kuřecí s limetkou
Suroviny
- 500 g Cibulka jarní
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Kuře
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1103 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 69 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 318.8 mg
- Draslík 1281.1 mg
- Vláknina 10139.2 mg
- Vitamín A 10139.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ve velké pánvi olej, obalíme kousky kuřete v osolené mouce a 4 minuty smažíme, dokud nezhnědnou.
-
2
Vyjmeme kuřecí maso a vložíme do velkého hrnce. Nasypeme na maso pokrájenou cibulku. Ve šťávě v pánvi smažíme pokrájenou papriku. Přidáme limetkovou šťávu, kuřecí vývar a limetkovou kůru a 5 minut povaříme. Přidáme ústřicovou omáčku, chilli, worcestr a promícháme. Osolíme, opepříme a přelijeme obsahem pánve.
-
3
Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme zapékat do předehřáté trouby na 90 minut. Poté ihned podáváme.