Kuřecí marinované kebaby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cuketa
  • 3 ks Kuřecí prsa
  • 8 ks Žampiony - sterilované
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová šťáva
  • 1.5 dl Jogurt nízkotučný
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Čatní broskvové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 3703 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 98.9 mg
  • Draslík 1740.6 mg
  • Vláknina 39260.1 mg
  • Vitamín A 39260.1 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme jogurt, čatní, citronovu šťávu, sůl, pepř a kmín. Do mísy přidáme nakrájené kuřecí maso, vše promícháme a necháme v lednici marinovat cca hodinu.

  • 2

    Kusy papriky, cukety, hub a kuřete napíchneme na 8 grilovacích jehel.

  • 3

    Dáme 4 jehly na plech do mikrovlnné trouby. Opékáme 6 minut, jednou obrátíme. Uděláme tak i se zbývající kebaby.

  • 4

    Připravíme si zálivku z máty a pažitky - smícháme v míse bílý jogurt, majonézu, mléko, pažitku, mátu, sůl a pepř. Přelijeme lžící přes kebaby a ozdobíme pažitkou a mátou.

  • 5

    Podáváme teplé či studené.

Komentáře k receptu