Kuřecí marinované kebaby
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cuketa
- 3 ks Kuřecí prsa
- 8 ks Žampiony - sterilované
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová šťáva
- 1.5 dl Jogurt nízkotučný
- 3 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Čatní broskvové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 9 g
- Sodík 3703 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 98.9 mg
- Draslík 1740.6 mg
- Vláknina 39260.1 mg
- Vitamín A 39260.1 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme jogurt, čatní, citronovu šťávu, sůl, pepř a kmín. Do mísy přidáme nakrájené kuřecí maso, vše promícháme a necháme v lednici marinovat cca hodinu.
-
2
Kusy papriky, cukety, hub a kuřete napíchneme na 8 grilovacích jehel.
-
3
Dáme 4 jehly na plech do mikrovlnné trouby. Opékáme 6 minut, jednou obrátíme. Uděláme tak i se zbývající kebaby.
-
4
Připravíme si zálivku z máty a pažitky - smícháme v míse bílý jogurt, majonézu, mléko, pažitku, mátu, sůl a pepř. Přelijeme lžící přes kebaby a ozdobíme pažitkou a mátou.
-
5
Podáváme teplé či studené.