Valašská houbovačka
Suroviny
- 100 g Lišky čerstvé
- 100 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1.05 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 23 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 1 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 80.9 mg
- Vláknina 569.6 mg
- Vitamín A 569.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé hříbky a lišky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
-
2
Připravíme si noky: v misce vymícháme polotuhé těsto. Hrubou mouku smícháme s majoránkou, vejcem, vodou a solí.
-
3
V hrnci za stálého míchání opražíme dozlatova nasucho hladkou mouku s kmínem, potom postupně přilijeme studenou vodu (0.5 dl), opraženou mouku rozmícháme, přidáme houby, mořskou sůl a vaříme 10 minut.
-
4
Noky vykrajujeme lžičkou, dáváme je do vařící polévky a vaříme cca 2 minuty a podáváme.