Valašská houbovačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Lišky čerstvé
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.05 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 23 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 80.9 mg
  • Vláknina 569.6 mg
  • Vitamín A 569.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hříbky a lišky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Připravíme si noky: v misce vymícháme polotuhé těsto. Hrubou mouku smícháme s majoránkou, vejcem, vodou a solí.

  • 3

    V hrnci za stálého míchání opražíme dozlatova nasucho hladkou mouku s kmínem, potom postupně přilijeme studenou vodu (0.5 dl), opraženou mouku rozmícháme, přidáme houby, mořskou sůl a vaříme 10 minut.

  • 4

    Noky vykrajujeme lžičkou, dáváme je do vařící polévky a vaříme cca 2 minuty a podáváme.

Komentáře k receptu