Balíčky a kuře z plodů moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1185 kcal
- Sacharidy 160 g
- Tuky 31 g
- Sodík 942 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 146 mg
- Draslík 2510.4 mg
- Vláknina 32947.5 mg
- Vitamín A 32947.5 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
4 velké kusy aluminiové fólie pomažeme máslem a dáme stranou. Jednotlivé porce kuřete dáme mezi dva kusy pergamenového papíru a rozklepeme je.
-
2
Polovinu špenátových listů rozdělíme mezi jednotlivé porce, přidáme plátek šunky a navrch rozdělíme zbytky listů. Na špenát dáme 3 krevety. Přehneme fólii přes krevety a pod porci kuřete, takže máme 4 balíčky. Okraje zahneme dovnitř, položíme na plech a v předehřáté troubě pečeme 20 minut.
-
3
Mezitím dáme vařit do hrnce osolenou vodu, přidáme trochu oleje, těstoviny a vaříme 10 minut, aby byly měkké. Scedíme a dáme na servírovací mísu.
-
4
Rozpustíme v pánvi máslo, smažíme pokrájený pórek a mrkev cca 3 minuty. Zeleninu položíme na těstoviny.
-
5
Rozmixujeme v mixéru červenou řepu s majonézou. Směs protlačíme sítem a obložíme jí těstoviny a zeleninu.
-
6
Druhou červenou řepu pokrájíme na malé kostičky a rozložíme je kolem majonézy. Porce kuřete vyndáme z fólie a pokrájíme na plátky.
-
7
Rozložíme na zeleninu a podáváme.