Pomerančový závin s meruňkovým džemem
Suroviny
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Džem meruňkový
- 140 g Cukr moučkový
- 15 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hrubá
- 2 kávová lžička Pomerančová šťáva
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Pomeranče
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 9 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 299.8 mg
- Draslík 154.1 mg
- Vláknina 2980.8 mg
- Vitamín A 2980.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr třeme cca 15-20 minut se žloutky. Poté postupně přidáváme za stálého míchání šťávu vymačkanou z pomeranče a nastrouhanou kůru. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a rychle upečeme v rozpálené troubě. Ještě horké potřeme meruňkovým džemem, srolujeme do závinu a ještě cca 3 minuty zapečeme. Posypeme cukrem nebo pomerančovou polevou a před podáváním necháme vychladnout.
-
3
Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a pomerančovou šťávou a třeme do zhoustnutí.