Piškotový závin s rybízovým džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Džem rybízový
  • 10 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 373.8 mg
  • Draslík 98.7 mg
  • Vláknina 1115.4 mg
  • Vitamín A 1115.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr prosejeme a třeme cca 20 minut se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a mletou vanilkou. Přidáme prosátou mouku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Plech vymastíme máslem, vysypeme moukou, rozetřeme na něj těsto a rychle upečeme v rozpálené troubě. Těsto ještě horké potřeme rybízovým džemem, zatočíme do závinu a necháme ještě cca 3 minuty zapéct.

  • 3

    Hotový závin necháme vychladnout, šikmo nakrájíme, posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu