Zavařenina pomerančová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 123.8 mg
- Vláknina 2533.3 mg
- Vitamín A 2533.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, potom je rozčtvrtíme, vložíme i s kůrou do hrnce, přilijeme vodu, likér, šťávu, přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. Pomeranče vyndáme, oloupeme kůru, dužinu rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto, přilijeme jablečnou šťávu, přisypeme želírovací cukr, povaříme pár minut do zhoustnutí a odstavíme. Necháme chvíli chladnout, občas promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára.
-
2
Naplníme sklenice, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vystydnout.