Tuňákový salát s křupavými nudličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Listové těsto
  • 200 g Salát hlávkový
  • 80 g Sezam - semena
  • 600 g Tuňák obecný
  • 6 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Zázvor celý
  • 60 g Pažitka
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Cibulka jarní
  • 150 g Hrachové lusky
  • 80 g Černucha
  • 80 ml Olej olivový
  • 80 ml Olej olivový
  • 70 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Ocet rýžový
  • 30 ml Pomerančová šťáva
  • 20 ml Olej sezamový
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 40 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 517.1 mg
  • Vláknina 8866.7 mg
  • Vitamín A 8866.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme dresink. V misce vyšleháme olivový olej, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, nasekanou pažitku a nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme.

  • 2

    Ve wok pánvi rozpálíme arašídový olej, přidáme chilli papričku, nakrájenou jarní cibulku, hrachové lusky a kukuřičky a 3 minuty restujeme za stálého míchání, až je zelenina křupavá. Přendáme do mísy a zalijeme trochou dresinku.

  • 3

    Na talíři smícháme černuchu a sezam, kousky tuňáka osolíme, opepříme a obalíme ve směsi semínek. Opečeme zprudka na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.

  • 4

    Listové těsto nakrájíme na proužky a osmažíme na pánvi dokřupava, necháme na papírové utěrce okapat.

  • 5

    Listy salátu rozložíme na talíře, na ně navršíme zeleninovou směs, poklademe kousky tuňáka a posypeme opečenými listovými nudličkami. Před servírováním zalijeme dresinkem.

Komentáře k receptu