Tuňákový salát s křupavými nudličkami
Suroviny
- 150 g Listové těsto
- 200 g Salát hlávkový
- 80 g Sezam - semena
- 600 g Tuňák obecný
- 6 g Sůl
- 4 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 2 g Pepř černý mletý
- 20 g Zázvor celý
- 60 g Pažitka
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Cibulka jarní
- 150 g Hrachové lusky
- 80 g Černucha
- 80 ml Olej olivový
- 80 ml Olej olivový
- 70 ml Omáčka sójová
- 60 ml Ocet rýžový
- 30 ml Pomerančová šťáva
- 20 ml Olej sezamový
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 40 ml Limetková šťáva
- 1 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 61 g
- Sodík 807 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 45.5 mg
- Draslík 517.1 mg
- Vláknina 8866.7 mg
- Vitamín A 8866.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme dresink. V misce vyšleháme olivový olej, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, nasekanou pažitku a nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme.
-
2
Ve wok pánvi rozpálíme arašídový olej, přidáme chilli papričku, nakrájenou jarní cibulku, hrachové lusky a kukuřičky a 3 minuty restujeme za stálého míchání, až je zelenina křupavá. Přendáme do mísy a zalijeme trochou dresinku.
-
3
Na talíři smícháme černuchu a sezam, kousky tuňáka osolíme, opepříme a obalíme ve směsi semínek. Opečeme zprudka na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.
-
4
Listové těsto nakrájíme na proužky a osmažíme na pánvi dokřupava, necháme na papírové utěrce okapat.
-
5
Listy salátu rozložíme na talíře, na ně navršíme zeleninovou směs, poklademe kousky tuňáka a posypeme opečenými listovými nudličkami. Před servírováním zalijeme dresinkem.