Orsácký čír s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 22 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 50.7 mg
- Vláknina 1567.5 mg
- Vitamín A 1567.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse si vymícháme hrubou mouku s vejcem a špetkou solí, uhněteme tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Vzniklou drobenku necháme na vále prosušit.
-
2
Do hrnce si dáme 3/4 l vody a přivedeme ji k varu. Brynzu si rozpustíme ve 2 dl teplé vody, pak ji přimícháme s kmínem do vařící vody a krátce ji povaříme. Když je brynza rozvařená , přidáme do polévky drobenku, které povaříme 2 -3 minuty. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a podáváme.