Orsácký čír s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 220 g Sýr Brynza
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.75 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana zakysaná 14%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 50.7 mg
  • Vláknina 1567.5 mg
  • Vitamín A 1567.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse si vymícháme hrubou mouku s vejcem a špetkou solí, uhněteme tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Vzniklou drobenku necháme na vále prosušit.

  • 2

    Do hrnce si dáme 3/4 l vody a přivedeme ji k varu. Brynzu si rozpustíme ve 2 dl teplé vody, pak ji přimícháme s kmínem do vařící vody a krátce ji povaříme. Když je brynza rozvařená , přidáme do polévky drobenku, které povaříme 2 -3 minuty. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu