Brynzová polévka s houbami a těstovinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 23 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 18.3 mg
- Draslík 500.7 mg
- Vláknina 1683 mg
- Vitamín A 1683 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 400.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Brynzu si dohladka rozmícháme ve vlažném mléku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěný česnek prolisujeme.
-
2
Do hrnce dáme l litr vody, houby, sůl, drcený kmín a houby vaříme přibližně 15 minut doměkka. Pak do polévky zavaříme domácí nudle, které vaříme 1-2 minuty. Pak přilijeme mléko s brynzou, přidáme na zjemnění máslo a polévku pomalu vaříme dalších 2-3 minuty.
-
3
Nakonec do polévky přimícháme česnek s koprem, necháme přejít varem a podáváme.