Pikantní čečůvková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka červená
  • 200 g Klobása uzená
  • 1 kávová lžička Paprika červená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Česnek
  • 1.4 dl Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 347 mg
  • Vláknina 12093 mg
  • Vitamín A 12093 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou a omytou čočku - hovorově čečůvku, uvaříme v 6 dl vody doměkka. Polovinu uvařené čočky rozmixujeme.

  • 2

    Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme a česnek prolisujeme. Klobásu pokrájíme na kolečka.

  • 3

    V hrnci si rozpálíme olej a cibuli zpěníme. Poprášíme ji moukou, promícháme a krátce osmažíme dozlatova, přimícháme červenou papriku a když se paprika rozpustí, přilijeme horkou vodu, kterou přivedeme k varu. Opatrně přimícháme uvařenou rozmixovanou čočku a následně i druhou polovinu čočky. Pomalu vaříme, přidáme klobásu, ochutíme solí, česnekem, majoránkou a po 5 minutách vaření přilijeme smetanu, dochutíme Vegetou. Polévku necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu