Restovaný zelený salát
Suroviny
- 3 g Zázvor celý
- 10 g Kari pasta
- 100 g Brokolice
- 100 g Hrášek
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Zelí čínské
- 10 g Koriandr čerstvý
- 40 g Citronová tráva
- 200 g Rýže dušená
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 20 ml Olej olivový
- 20 ml Omáčka rybí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 546.1 mg
- Vláknina 9025 mg
- Vitamín A 9025 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji ve wok pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, nakrájený zázvor a česnek a kari pastu. Za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme všechny druhy zelené zeleniny pokrájené na kousky a 2 minuty restujeme, až se zelenina potáhne olejem. Přidáme nasekaný koriandr, rybí omáčku, nasekanou citronovou trávu a na mírném ohni promícháváme ještě 3 minuty, osolíme. Podáváme s dušenou rýží.