Restovaný zelený salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Zázvor celý
  • 10 g Kari pasta
  • 100 g Brokolice
  • 100 g Hrášek
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Zelí čínské
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 40 g Citronová tráva
  • 200 g Rýže dušená
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 20 ml Olej olivový
  • 20 ml Omáčka rybí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 546.1 mg
  • Vláknina 9025 mg
  • Vitamín A 9025 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji ve wok pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, nakrájený zázvor a česnek a kari pastu. Za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme všechny druhy zelené zeleniny pokrájené na kousky a 2 minuty restujeme, až se zelenina potáhne olejem. Přidáme nasekaný koriandr, rybí omáčku, nasekanou citronovou trávu a na mírném ohni promícháváme ještě 3 minuty, osolíme. Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu