Ticinské sýrové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 22 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1033.5 mg
- Vláknina 12539.8 mg
- Vitamín A 12539.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané syrové brambory předvaříme cca 15 minut a poté seřízneme na jednom konci. Do každé brambory uděláme opatrně několik zářezů, do kterých po uvaření vsuneme plátky sýra.
-
2
Takto připravené brambory naskládáme na vymazaný plech, pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 120 stupňů doměkka.
-
3
Nakonec je osolíme, posypeme kořením.