Ticinská sýrová omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 994 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 84 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 714.2 mg
- Draslík 510 mg
- Vláknina 3746.3 mg
- Vitamín A 3746.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozkvedláme se solí a pepřem a k tomu vmícháme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém másle usmažíme postupně jednotlivé omelety, které při smažení neobracíme, ale pouze lehce natřásáme na pánvi, až je každá omeleta zespodu osmažená dorůžova.
-
2
Mezitím zvlášť podusíme na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli s oloupanými rajčaty a horkou směsí potřeme omelety. Ty pak přeložíme na poloviny.