Valašská kyselica s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.5 šálek Houby sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 656 mg
  • Vláknina 10286.5 mg
  • Vitamín A 10286.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1555.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočíme 1/2 šálku sušených hub do 1 dl vody přibližně na 15 minut. Oloupané brambory (4ks) omyjeme a pokrájíme na kostky. Dáme je do 1/2 litru osolené vody a uvaříme je doměkka.

  • 2

    V mléce si dohladka rozmícháme hladkou mouku. Bobkový list si roztlučeme v hmoždíři nadrobno.

  • 3

    Když jsou brambory uvařené, vyjmeme je z děrovanou naběračkou a místo nich dáme do vývaru kysané zelí a houby. Přimícháme pepř, bobkový list s kmínem a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.

  • 4

    Za stálého míchání přidáme záklechku (mléko s moukou) a vaříme ji několik minut do zhoustnutí. Nakonec vrátíme do polévky brambory, kterou podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu