Kompot broskvový

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Broskve
  • 250 ml Voda pitná
  • 30 ml Brandy peach
  • 150 ml Sirup Monin - grenadina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 102 mg
  • Vláknina 1500 mg
  • Vitamín A 1500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme je, rozpůlíme, a vložíme do hrnce i s peckami. Zalijeme vodou, sirupem, přilijeme trošku brandy a přivedeme k varu. Povaříme krátce asi jen 5 minut. Hrnec odstavíme a broskve necháme chladnout ve svém vlastním nálevu. Teprve nyní vyjmeme pecky.

  • 2

    Kompot nalijeme do připravených misek na kompot a podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu