Kompot broskvový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 102 mg
- Vláknina 1500 mg
- Vitamín A 1500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme je, rozpůlíme, a vložíme do hrnce i s peckami. Zalijeme vodou, sirupem, přilijeme trošku brandy a přivedeme k varu. Povaříme krátce asi jen 5 minut. Hrnec odstavíme a broskve necháme chladnout ve svém vlastním nálevu. Teprve nyní vyjmeme pecky.
-
2
Kompot nalijeme do připravených misek na kompot a podáváme vychlazený.