Kompot třešňový s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 0 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 115.5 mg
- Vláknina 1100 mg
- Vitamín A 1100 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 838.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně zbavíme stopek, omyjeme, nařízneme po délce a vypeckujeme. Třešně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, červeným vínem Bordeaux, přilijeme trochu likéru, přisypeme cukr, kompot povaříme asi 10 minut. Šťáva by měla být temně rudá.
-
2
Vychladlý kompot nalijeme do kompotových pohárků a podáváme vychlazený.