Kompot třešňový s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Třešně
  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 ml Víno červené
  • 200 ml Voda pitná
  • 30 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 115.5 mg
  • Vláknina 1100 mg
  • Vitamín A 1100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 838.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně zbavíme stopek, omyjeme, nařízneme po délce a vypeckujeme. Třešně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, červeným vínem Bordeaux, přilijeme trochu likéru, přisypeme cukr, kompot povaříme asi 10 minut. Šťáva by měla být temně rudá.

  • 2

    Vychladlý kompot nalijeme do kompotových pohárků a podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu