Kompot meruňkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 4 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 188.4 mg
- Vláknina 4033.3 mg
- Vitamín A 4033.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meruňky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, půlky meruněk spaříme krátce horkou vodou, aby šla sloupnout slupka. Loupané mandle vsypeme do misky, zakápneme likérem Maraska.
-
2
Půlky meruněk vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přidáme loupané mandle, cukr, trochu brandy a povaříme 10 minut.
-
3
Servírujeme v kompotových pohárcích a do každé porce ještě přikápneme Maraschino, které zbylo od mandlí.
-
4
Kompoty servírujeme převážně dobře vychlazené.