Krevety zapečené s bešamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř cayenský
  • 300 g Chléb toastový
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 ml Voda pitná
  • 50 ml Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 137.6 mg
  • Vláknina 5179.7 mg
  • Vitamín A 5179.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety povaříme ve slané vodě pár minut, scedíme, ulomíme hlavu, odstraníme krunýř, vložíme do malého pekáčku, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře. Na ohni necháme osmahnout, potom zalijeme bešamelem se smetanou a dáme do vyhřáté trouby na pár minut zapéct.

  • 2

    Zapečené krevety podáváme s toasty jako předkrm.

Komentáře k receptu