Teplý chřest ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 727.7 mg
- Vláknina 10170 mg
- Vitamín A 10170 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný chřest uvaříme do poloměkka a scedíme. Na másle osmahneme petrželku, do které přidáme scezený chřest, zalijeme vývarem z chřestu, dusíme do měkka. Těsně před podáváním přimícháme smetanu.
-
2
Před podáváním obložíme čerstvými nakrájenými okurkami a rajčaty.