Nivový salát s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 100 g Hrozinky
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Chléb toastový
  • 300 g Řeřicha
  • 150 g Paprika červená
  • 50 ml Olej olivový
  • 40 ml Balsamico ocet
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 909.5 mg
  • Vláknina 11030 mg
  • Vitamín A 11030 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve wok pánvi rozpálíme olej a osmažíme kostičky toastového chleba, necháme osušit na papírové utěrce.

  • 2

    Pánev znovu rozpálíme, vhodíme nakrájený česnek a jarní cibulku a smažíme, až se zelenina rozvoní. Potom přihodíme cuketu a papriky nakrájené na proužky, hrozinky a opékáme asi 3 minuty a odložíme.

  • 3

    Na pánvi prudce a krátce orestujeme řeřichu, rozložíme ji na talíř, na ni navršíme zeleninovou směs, kostičky chleba, posypeme rozdrobeným plesnivým sýrem. Pokapeme octem a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu