Nivový salát s řeřichou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 15 g
- Sodík 873 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 909.5 mg
- Vláknina 11030 mg
- Vitamín A 11030 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve wok pánvi rozpálíme olej a osmažíme kostičky toastového chleba, necháme osušit na papírové utěrce.
-
2
Pánev znovu rozpálíme, vhodíme nakrájený česnek a jarní cibulku a smažíme, až se zelenina rozvoní. Potom přihodíme cuketu a papriky nakrájené na proužky, hrozinky a opékáme asi 3 minuty a odložíme.
-
3
Na pánvi prudce a krátce orestujeme řeřichu, rozložíme ji na talíř, na ni navršíme zeleninovou směs, kostičky chleba, posypeme rozdrobeným plesnivým sýrem. Pokapeme octem a ještě teplé podáváme.