Zapečený chřest po milánsku s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 9.1 mg
- Draslík 338.8 mg
- Vláknina 7026.5 mg
- Vitamín A 7026.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru.
-
2
Parmezán nastrouháme. Uvařený chřest necháme na kuchyňské utěrce, nebo na ubrousku okapat.
-
3
Okapaný chřest rozdělíme do zapékacích misek nebo ho rozložíme do velké zapékací mísy, poklademe kousky másla, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Zapečený chřest se sýrem podáváme k bílému pečivu.