Plněné koleno na pivu
Suroviny
- 300 g Maso mleté - mix
- 600 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Vepřové koleno
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1878 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 154 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 101 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 193.3 mg
- Vláknina 3367.2 mg
- Vitamín A 3367.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kolena vykostíme, osolíme, opepříme, naplníme směsí. Poté svineme, dobře převážeme potravinářským provázkem.
-
2
Směs připravíme z masa, vajec, hrubě nakrájené cibule, utřeného česneku, soli, pepře, kmínu, majoránky a strouhanky. Vše dobře promícháme do kompaktní hmoty.
-
3
Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájený česnek. Na cibuli vložíme kolena, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny, až mají kolena křupavou kůrku.
-
4
Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.