Vepřová kolena na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1569 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 131 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 40 mg
- Vláknina 1146.1 mg
- Vitamín A 1146.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, kůži na kolenech nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme.
-
2
Kolena posypeme drcenými bobkovými listy, vložíme do mísy, přelijeme pivem a pod fólií přes noc marinujeme. Kolena občas otočíme.
-
3
Na pekáči na sádle zpěníme cibuli, vložíme marinovaná kolena, ze všech stran orestujeme, přilijeme pivo, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme zhruba dvě hodiny.
-
4
Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.