Česneková kolena pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1587 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 130 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 105.1 mg
- Vláknina 2173.5 mg
- Vitamín A 2173.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na plátky, polovinu česneku utřeme se špetkou soli, polovinu jen rozdrtíme. Kůži na kolenech překrájíme do mřížky, vetřeme do masa zbylou sůl a utřený česnek.
-
2
Kolena vložíme do pekáče, posypeme cibulí, přidáme rozdrcený česnek, bobkový list, nové koření, přelijeme pivem, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny. Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
-
3
Téměř měkká kolena odklopíme a dopečeme, aby měla křupavou kůrku.