Česneková kolena pečená na pivu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové koleno
  • 4 ks Bobkový list
  • 10 ks Nové koření celé
  • 12 stroužek Česnek
  • 1 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1587 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 105.1 mg
  • Vláknina 2173.5 mg
  • Vitamín A 2173.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na plátky, polovinu česneku utřeme se špetkou soli, polovinu jen rozdrtíme. Kůži na kolenech překrájíme do mřížky, vetřeme do masa zbylou sůl a utřený česnek.

  • 2

    Kolena vložíme do pekáče, posypeme cibulí, přidáme rozdrcený česnek, bobkový list, nové koření, přelijeme pivem, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny. Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

  • 3

    Téměř měkká kolena odklopíme a dopečeme, aby měla křupavou kůrku.

Komentáře k receptu