Kořeněná vepřová kolena na pivu
Suroviny
- 800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 4 ks Vepřové koleno
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 8 ks Pepř černý celý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Kmín mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1684 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 131 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 621.2 mg
- Vláknina 23692.5 mg
- Vitamín A 23692.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se špetkou soli. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme do masa zbylou sůl, pepř, papriku, kmín, hořčici a česnek. Kolena stočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáče. Maso posypeme cibulí, přidáme celý pepř, celé nové koření, bobkový list, zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl. Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
-
2
Téměř měkké maso odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.