Ramequin (vaudský způsob)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Sýr ementálského typu
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 balení Chléb toastový pšeničný tmavý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 183.6 mg
  • Draslík 55 mg
  • Vláknina 144.5 mg
  • Vitamín A 144.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toastový chléb nebo veku a sýr nakrájíme na tenké plátky. Střídavě obojí vrstvíme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené zapékací misky, aby sýrové plátky přečnívaly přes veku.

  • 2

    V mléce rozkvedláme vejce, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a mletou paprikou, osolíme a zalijeme navrstvený chléb se sýrem.

  • 3

    Povrch poklademe kousky másla a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.

Komentáře k receptu