Kotlety plněné zelím s jablky
Suroviny
- 250 g Zelí kysané
- 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 4 ks Vepřové kotlety
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín mletý
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 447.4 mg
- Vláknina 2994.3 mg
- Vitamín A 2994.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ukrojíme silnější kotlety, abychom do nich mohli udělat kapsy, kotlety osolíme a opepříme. Zelí scedíme, mírně vymačkáme a překrájíme. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno.
-
2
Na náplň do kotlet smícháme zelí, med, jablko, sůl, pepř a kmín.
-
3
Kapsy plníme zelím, sepneme jehlou.
-
4
V pekáči na oleji zpěníme cibuli, vložíme kotlety a orestujeme z obou stran. Poté podlijeme pivem, dáme do předehřáté trouby a pečeme doměkka.