Křehké řezy s tvarohovou nádivkou a rozinkami
Suroviny
- 220 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Cukr vanilka
- 150 g Cukr moučkový
- 400 g Tvaroh měkký
- 50 g Rozinky tmavé
- 0.25 ks Citrony
- 2 ks Mandle
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1099 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 65 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 423 mg
- Draslík 362.1 mg
- Vláknina 14069.4 mg
- Vitamín A 14069.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 11.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku a nastrouhanou citronovou kůru nasypeme na vál, nožem do ní rozsekáme máslo, uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s rozšlehanými žloutky a rychle vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme ztuhnout. Poté jej rozdělíme na dva díly a vyválíme na obdélníky. Jeden z nich přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme tvarohovou nádivkou a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje přitiskneme a koláč pečeme v rozpálené troubě do růžova.
-
2
Hotový posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychadnout, nakrájíme a podáváme.
-
3
Na nádivku smícháme v míse moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru, přidáme měkký tvaroh, očištěné rozinky, hořké mandle, mletou vanilku a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.