Restovaná zelenina s tofu
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 120 g Mrkev kořen
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 100 g Houby čerstvé
- 20 g Zázvor celý
- 100 g Celer řapíkatý
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 120 g Paprika červená
- 200 g Kešu natural
- 40 ml Omáčka sójová
- 40 ml Chilli omáčka
- 20 ml Olej sezamový
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 65 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 406 mg
- Vláknina 8974 mg
- Vitamín A 8974 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve wok pánvi rozpálíme olej, vhodíme nakrájený česnek, zázvor a cibuli nakrájenou nadrobno a restujeme, dokud zelenina nezačne vonět. Přidáme červenou papriku a mrkev nakrájenou na nudličky, malé brokolicové růžičky a celerové řapíky. Prudce opékáme asi 2 minuty, přidáme kešu oříšky a nakrájené houby a ještě minutu opékáme. Nakonec vmícháme kousky tofu, kukuřičky, chilli omáčku a sójovou omáčku, prohřejeme, promícháme a ihned servírujeme.